2 nieuwe kmo’s geselecteerd in het kader van het “Business Intelligence in de Cloud bij kmo’s” project

Na de succesvolle afronding van de BI projecten bij de kmo's Biobest en Reynders etiketten, zijn de eerste nieuwe kmo?s voor 2011 geselecteerd. Na de selectieronde zijn 2 kandidaat KMO?s uitgekozen om als begeleidingsproject deel te nemen aan de implementatie van het EFRO Business Intelligence in the cloud (SaaS)-project. De 2 geselecteerde kandidaten zijn Kender-Thijssen uit Dendermonde en Europal Group uit Deerlijk.

Kender Thijssen gevestigd in Dendermonde helpt middelgrote en grote bedrijven beter te presteren door het slimmer toepassen van ICT in 3 gebieden: Computerverhuur, Infrastructuur oplossingen en Service en beheer.

Europal gevestigd in Deerlijk is sinds 1947 uitgegroeid tot een full-service verpakkingsbedrijf van internationaal niveau. Naast ontwerp en productie van totaalconceptverpakkingen biedt zij Packaging en Inbound Supply Chain Solutions aan in diverse industriële sectoren zoals investeringsgoederen, automotive, voedingsmiddelen, electronica, farmaceutica,...

Beide kmo?s beantwoorden aan het profiel van de succesvolle Vlaamse KMO die op zoek gaat naar professionele management informatie om het bedrijf beter te sturen. Bij Kender Thijssen zal gewerkt worden rond betere management rapportering. Voor Europal ligt de focus op verkoopsrapportering. De betrokken KMOs werden geselecteerd op basis van de aanwezige managementvisie rond BI, het commitment om mee te helpen aan het definiëren van de noden en het controleren van de kwaliteit van de aangeleverde informatie evenals de wil om de beschikbaar gestelde managementinformatie ook onmiddellijk te integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Ondanks de overtuiging van het management om Business Intelligence te gaan inzetten, worden deze ondernemingen vaak afgeschrikt door de indruk dat het opzetten van een dergelijke omgeving te complex is voor de KMO.

De doelstelling van het EFRO project "SaaS BI bij kmo's" is het begeleiden van KMOs bij de implementatie van efficiëntere rapportering met behulp van een Business Intelligence (BI) SaaS-platform (Software-as-a-Service) met als resultaat het meetbaar maken van de bedrijfsprestaties.

Waarom kan het EFRO project "SaaS BI" interessant zijn voor kmo?s :

  • Omwille van de gratis begeleiding bij de implementatie van SaaS BI bij de geselecteerde kmo?.
  • Door de kennisuitwisseling tijdens de diverse evenementen en seminaries.

Heeft u interesse neem dan contact op met :

Ilse Bracke - Lessius Mechelen – Lange Ridderstraat – 2800 Mechelen
ilse.bracke@mechelen.lessius.eu - 0472 38 86 81

of met element61 via de gegevens op de Contact Us-pagina.

Voor meer achtergrond bij het project kan u hier de press release lezen over de start en context van het Business Intelligence in de Cloud EFRO project.
Voor een casestudy over een van de eerste KMOs binnen het project vindt u hier de Biobest case study .

Post Date

woensdag 18 mei 2011