Echo Group wint Best Finance Team 2009 "Best Practice in Corporate Performance Management"-award

Gedurende het Best Finance Team of the Year 2009 gala-event op 11 februari 2010 in Brussel, heeft de Echo Group de "Best Practise in Corporate Performance Management" award gewonnen voor zijn IBM Cognos 8 gebaseerd CPM project, waarin het werd bijgestaan door element61.
 
De prijzen zijn een initiatief van CFO Magazine / Financial Media, de vooraanstaande CFO & financial professionals community in België. Een professionele jury analyseerde alle ingezonden cases en selecteerde een finale winnaar.

Gestart als familiebedrijf meer dan 50 jaar geleden is de Echo Group vandaag de tweede grootste producent in Europa van vloerelementen in gewapend en voorgespannen beton. De groep, die bestaat uit 10 productiesites in België, Nederland, Duitsland en Luxemburg produceert jaarlijks meer dan 4 miljoen vierkante meter beton. Meer dan 700 werknemers realiseren een omzet van 120 milljoen €. Het bedrijf werd eerder al geselecteerd als finalist voor de Ernst & Young Company of the Year 2009 en won tevens de Benelux BeyeNETWORK Vision Award for Business Impact in de categorie "Performance Management” eerder dit jaar.
Het Echo Group-project betrof een end-to-end Performance Management architectuur implementatie die Business Intelligence, CPM (consolidatie en planning & budgeting) en een enterprise-wide data warehouse realiseerde in minder dan 8 maanden en dat momenteel scorecards, reporting & analyses en planning & budgeting functionaliteit levert aan het management van de volledige groep.
element61 stond de Echo Group bij in het definiëren en uitvoeren van het programma. Het project startte met een 3-daagse management workshop voor het definiëren van de visie, strategie en roadmap voor Performance management, wat aanleiding gaf tot een "go-ahead" voor het project. In een coaching en mixed team-model begeleidde element61 de Echo Group in de design van de architectuur, het selecteren van de technlogie, het opzetten van de BICC/PMCC processen, het project management van de implementatie en het aanleveren van senior skills in IBM Cognos Business Intelligence, IBM Cognos Planning en Microsoft SQL Server 2008.
 
"Het element61 team wil de Echo Group opnieuw van harte feliciteren met deze nieuwe award" zegt Stijn Vermeulen, Managing Director van element61. "Volgend op de erkenning van dit succesvol project door de Belgian Business Intelligence Professionals community, is deze nieuwe prijs van de meest representatieve CFO & financial professionals community in België zo mogelijks nog relevanter. Het toont het groeiend belang dat Finance kringen geven aan BI en Performance Management voor succesvolle bedrijfstategie-implementatie en opvolging. Onder het leiderschap van hun CFO, Kurt Vandebergh, heeft het management en het Finance en ICT Team -van dit nog 100% in handen van de familie-oprichters van deze succesvolle Belgische KMO- bewezen dat bedrijven, los van hun grootte en omvang, succesvol BI kunnen inzetten ter ondersteuning van het bedrijfsmanagement. De support vanuit het topmanagement en de toeweiding bij het vasthouden aan een strak implementatie-plan resulteerden in de oplevering van een volledige architectuur in minder dan 8 maanden doorlooptijd".
Een gedetailleerde case over het Business Intelligence & Performance Management project at the Echo Group kan u hier vinden.

Post Date

donderdag 11 februari 2010