Business Intelligence dienstenbedrijf WeQan vervoegt element61

element61, het toonaangevende Analytics consulting bedrijf, deel uitmakend van Moore Belgium, kondigt aan dat WeQan hun team komt versterken.

WeQan, een gespecialiseerde leverancier van Qlik en Power BI services, oplossingen en software, is opgericht in december 2015 door Jean-Marc Toussaint. Vanaf dag één richtte WeQan zich op Qlik. Gedurende de laatste 8 jaar heeft WeQan QlikView en Qlik Sense oplossingen geïntroduceerd bij meer dan 150 klanten. Vanaf 2022 heeft WeQan zijn services ook uitgebreid naar Power BI.

element61 WeQan Banner

Jean-Marc Toussaint heeft meer dan 35 jaar ervaring in verschillenden financiële en IT rollen, onder andere als CFO in grote internationale bedrijven. Zijn pad leidde tot de functie van CIO van de Lhoist Group voordat hij in 2008 ondernemer werd.

Vanaf 2009 tot 2015 leidde Jean-Marc -tevens mede-stichter- mee Velixis, een  Business Intelligence consulting bedrijf, initieel gespecialiseerd in Business Objects. Jean-Marc introduceerde daar de Qlik expertise begin 2010. In 2012 werd Velixis verkocht aan de Micropole groep, en werd vervolgens Micropole Belgium in 2015.

WeQan biedt analytics oplossingen aan over alle functionele domeinen (financieel, commercieel, HR, projecten, supply chain,..) en in verschillende sectoren inclusief Industry, Transportation, Defense, Pharma, Retail, Insurance, …

Onder het groot aantal klanten van WeQan bevinden zich Squirel (IT afdeling van SCNF), Portima, Thales Belgium, LloydsPharma, Everzinc, DAS, Belgische Rode-Kruis, Sparkers, Iris Group, BIA Group, Speos, …

“Na de integratie van Bijster midden 2023 bevestigt element61 zijn positie als toonaangevend Analytics bedrijf in België. Met de integratie van WeQan, breidt element61 geografisch zijn aanwezigheid uit in de Waalse regio en de Franse markt.

Met ons huidig Qlik Competence Center, samen met Bijster en WeQan, is element61 uitstekend gepositioneerd om de toonaangevende Qlik partner te worden in België. We voorzien een gecombineerde Qlik-gerelateerde omzet van 6.5 miljoen € in 2024” licht Stijn Vermeulen, Managing Director van element61 toe.

“WeQan klanten krijgen toegang tot een breder spectrum van technologieën en services, waaronder Data Science, Artificial Intelligence, Data Governance, Planning & Budgeting, Financial Consolidation, en ESG Reporting, door het bundelen van de krachten met element61", vervolgt Stijn Vermeulen.

“Naast de verwelkoming van een getalenteerd team aan Business Intelligence specialisten in ons groeiend team, versterkt de samenwerking onze aanwezigheid in Wallonië, waardoor we ook daar een sterke connectie met klanten en teamleden kunnen opbouwen. Het bestaande kantoor van WeQan in Genval (2 stappen verwijderd van het bekende meer met dezelfde naam) wordt een extra element61 kantoor”, vervolgt Stijn Vermeulen.

“Om het WeQan groeiplan te ondersteunen en het feit dat ik binnenkort 60 jaar oud wordt 😊 was het essentieel om een partner te vinden die dezelfde waarden als ons deelt rond klanttevredenheid, een kwalitatief hoogstaand service aanbod biedt en aandacht heeft voor de persoonlijke ontwikkeling van onze teamleden.

Daarnaast brengt element61 een waaier aan extra mogelijkheden zoals HR management & people experience, employer branding en campus recruitment, lead generation, marketing en events” zegt Jean-Marc Toussaint, CEO of WeQan.

“Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking tussen WeQan en element61 extra waarde oplevert voor beide partijen. Zowel voor onze klanten als voor het team die toegang krijgen tot uitdagende nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden”.


Over WeQan
WeQan is een dynamisch Business Intelligence diensten-bedrijf. Een toegewijde partner, sinds de start in 2015, van software publisher Qlik. Initieel richtte WeQan zijn focus exclusief op Qlik View, Nprinting, en Qlik Sense technologieën. De laatste 2 jaar heeft WeQan zijn services uitgebreid met Power BI. Met een team van 10 consultants, gevestigd aan de oevers van het meer van Genval, helpt WeQan zijn klanten met het opmaken van Dashboards om hun activiteiten beter te kunnen beheren, hun performance te verbeteren en het maken van weloverwogen beslissingen.

Meer informatie over WeQan is te vinden op www.weqan.be.

Over element61
Opgericht in 2007, is element61 het toonaangevende Analytics consulting bedrijf in België. element61 biedt experience &expertise aan in Analytics, Performance Management & Data Science. In 17 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot het meest ervaren team in Analytics in België. Sinds 2016 is element61 deel van Moore Belgium.

Meer informatie over element61 is te vinden op www.element61.be.

Over Moore Belgium
Moore Belgium is de grootste onafhankelijke Accounting- en Consulting dienstverlener in België met 5 key centra in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Kortrijk en 40+ lokale vestigingen verspreid over België. Het bedrijf realiseerde in 2023 een omzet van €140+ miljoen met 1.450+ medewerkers. Moore Belgium ondersteunt als ‘compagnon de route’ het groeitraject van kmo’s, Belgisch verankerde grotere ondernemingen en lokale overheden met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Business Analytics, Business Consulting, Corporate Finance, Grants & Incentives, Interim Management en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global - één van de grotere Accounting- en Consulting netwerken ter wereld - helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan honderd landen.