element61 neemt deel aan het "Digital Finance" event van Financial Media

element61 neemt deel aan het "Digital Finance" event van Financial Media op 15 mei 2018 in Affligem. Het event gaat in op alle aspecten van het Digitaliseren van de Office of Finance.

In de digitale wereld van vandaag, moet de finance functie efficiënter, flexibeler, meer vooruitziend en beslissender, effectiever worden. Er is geen andere optie voor de finance functie dan ook volledig digitaal te worden.

Digitale technologie heeft de klant- en leveranciersrelatie al grondig veranderd. Nu is technologie volop het grotere geheel aan het impacteren: hoe bedrijven worden gestructureerd, hoe ze functioneren en hoe ze prestaties beheren en verbeteren, met inbegrip van het meten, communiceren en inspelen op informatie om de waardecreatie van het bedrijf te helpen identificeren.

Voor de finance functie betekent dit dat inzichten worden verkregen uit de toenemende volumes data die in de onderneming circuleren en dat finance meer dan ooit moet kunnen inspelen op de vraag van alle stakeholders in het bedrijf om over de juiste informatie op het juiste moment te kunnen beschikken. Dit maakt dat finance nood heeft aan flexibele informatie(verwerkende) technologieën. Dat zal finance ook toelaten om gemakkelijker in te spelen op andere businessmodellen, andere ondernemingsschaal, disruptie, ...

Als de finance functie vandaag haar digitaliseringsproject niet opstart, verliest ze op korte termijn haar leidende rol in het bedrijf. Maar digitaliseren is veel meer dan alleen tools installeren. Het impacteert ook de onderliggende processen en meest van al de medewerkers. Nieuwe vaardigheden en competenties zullen moeten ontwikkeld worden.

element61 zal 3 sessies invullen met volgende topics :

Topic 1 : Business Analytics Roadmap

Business Intelligence, Performance Management (consolidation & planning/budgeting) and Advanced Analytics/Big data are “hot topics” but mature technologies – How do you get started and what to take into account when selecting technologies, assigning budget, building the business case, choosing the sequence of iterations and composing internal & external teams & skillsets ? Choose this session to learn how to develop your own “Business Analytics” roadmap & journey to become a smarter, data-driven Finance Organisation.

Topic 2 : PowerBI, the new Self-Service & Data Discovery BI solution from Microsoft

PowerBI, the new Self-Service & Data Discovery BI solution from Microsoft, is taking the market by storm. Only about 2 years after launch, its is already a leader in the Gartner Magic Quadrant both on vision and execution. Join the session to learn how easy it is to get started with PowerBI for your finance department and where it complements Microsoft Excel.

Heeft u interesse en wil u graag deelnemen?
Inschrijven kan hier

Programma

8u30 - 9u00      Ontvangst & welkomst koffie

9u00 - 9u30      Nicolas Van Zeebroeck is Professor Innovation & Digital Business aan Solvay Business School. Zijn academisch onderzoek richt zich op de economie en de strategie van innovatie en digitalisering, meer specifiek op hoe digitale technologie de performance en organisatie van bedrijven impacteert.

9u30 - 12u00     Parallelle sessies door digitale partners

12u00 - 13u00   Lunch

13u00 - 13u30   Michel Akkermans is serieondernemer, investeerder en maakt deel uit van de Raad van Bestuur van verschillende bedrijven en private equity fondsen. Hij investeert vol enthousiasme in fintech, artificiële intelligentie en deep learning.

13u30 - 17u30   Parallelle sessies door digitale partners

17u30 - 18u00   Als co-auteur van ‘Management in Singularity: van lineair naar exponentieel management’ heeft Stephan van den Broek een duidelijk zicht op de veranderingen die we in de nabije toekomst mogen verwachten. Door zijn jarenlange ervaring in finance, onder meer als accountant bij Deloitte en VP Finance & Control Europe voor Teleplan kan hij een beeld geven van de impact van snelle technologische ontwikkelingen op organisaties en finance.

18u00 - 19u00   Netwerkreceptie

Datum & Locatie

Dinsdag 15 mei 2018
De Montil
Moortelstraat 8,
1790 Affligem
Google maps