Business Intelligence in de Cloud - Roadshow Slotevent * Mechelen

15
Dec 2011
Event
15 December, 2011
01:00 to 02:00

Lessius-Mechelen en element61 bundelen sinds begin 2010 hun expertise om KMO's te begeleiden bij het opzetten van hun Management Informatie behoeftes op een Business Intelligence (BI) Software-as-a- Service (SaaS) platform.

De hoofddoelstelling van het project is een efficiënte en strategische bedrijfswerking te bevorderen. Het Software-as-a-Service / Cloud Computing model laat KMOs toe Business Intelligence te gaan gebruiken zonder te investeren in hardware, software en opzetkosten en onderhoud van de omgeving.

Het tweejarig project wordt gerealiseerd met Europese middelen (EFRO), Agentschap Ondernemen-Vlaanderen in Actie en co-financiering van Lessius Mechelen en element61. Een belangrijke doelstelling van dit project is het meetbaar maken van bedrijfsprestaties en het verbeteren van de besturingmogelijkheden voor KMO's. In totaal werden 7 KMO's gratis begeleid bij de implementatie van Business Intelligence in hun onderneming over twee jaar.

Tussen 25 oktober en 15 december 2011 organiseren de projectpartners een roadshow doorheen Vlaanderen. Managers van de deelnemende KMO’s zullen zelf getuigen over hun ervaringen, de "best practices” en de "lessons learned” worden gedeeld. Dit is voor iedere innovatieve KMO een unieke kans om kennis te maken met Business Intelligence en hoe dit in de eigen context zou kunnen leiden tot beter bedrijfsmanagement en inzicht in de beschikbare data.

Alle events starten om 13.30 uur met een welkomstkoffie. Tussen 14 en 17 uur getuigen 2 KMO’s over hun ervaringen, worden demo’s getoond en worden de best practices toegelicht. De toepassingen gaan van financiële analyse, over verkoopsrapportering tot productie-optimalisering.

De sessie wordt afgesloten met een networkdrink en een hapje.
Volgende KMO’s delen hun ervaringen: Biobest, Europal, Katho, Kender Thijssen, Reynders Etiketten en Verachtert.

Consulteer de website voor het exacte programma en welke KMO waar spreekt over welke toepassing, evenals het profiel en de activiteit van de betrokken KMO. U vindt er ook alle adres-informatie over de locaties.

Voor vragen over dit initiatief kan u bij element61 terecht op stijn.vermeulen@element61.be .