Steven De Vlieger

tot
tot nu
mandagen

Customer Relations & Business Development Manager

Na het behalen van een masterdiploma in Industriële Wetenschappen met een specialisatie in Elektronica, begon Steven zijn carrière in 1999 (net op tijd voor de bekende IT "millennium bug") bij een IT-integratiebedrijf genaamd INS. Steven ging als network ingenieur bij Cisco Systems aan de slag, waar hij zich toelegde op het beheersen van Cisco WAN/LAN-netwerken, draadloze, spraak- en videotechnologieën. De kennis die hij verwierf, leidde - na een slopend 8 uur durend praktisch examen - in 2004 tot de hoogste technische certificering van Cisco: CCIE.

Steven zette zijn carrière in de telecom voort door in 2005 bij Orange te gaan werken en in 2014 bij British Telecom (BT). Zijn technische rol evolueerde in de loop der tijd van implementatie-ingenieur naar design, tot business consultant en uiteindelijk business development van Unified Communications-oplossingen. Steven maakte voor het eerst kennis met Microsoft, zowel vanuit een partner- en alliantiebeheer als vanuit een technisch perspectief op het gebied van samenwerking (Skype, Lync, Teams). De "telecomtijd" bij BT en Orange (2005-2019) eindigde met een volledige focus op sales, waarbij hij complexe deals ontwikkelde en sloot met typische dealgroottes van 5M€+ en jaarlijkse verkoopdoelen van 20-40M€+ bereikte.

Terwijl hij bij Orange werkte, investeerde Steven in zijn persoonlijke ontwikkeling door in 2011 af te studeren als Executive MBA aan de Vlerick Leuven - Gent Management School.

In 2019 maakte Steven de overstap naar de wereld van consulting door bij Accenture aan de slag te gaan als Sales Director. Steven was verantwoordelijk voor het stimuleren van de omzetgroei voor de Oracle Practice in Human Capital Management (HCM), Enterprise Resource Planning (ERP) en Enterprise Performance Management (EPM). Steven nam ook de rol van Alliance Manager richting Oracle op zich en hielp intern de leveringsteams bij het uitbouwen van de Oracle-mogelijkheden.

In 2021 werd Steven Sales Director Client Group Resources en bouwde hij het salesteam uit voor Accenture Belux-klanten in de sectoren Utilities, Chemicals en Natural Resources. Steven behaalde elk jaar succesvol de verkoopdoelstellingen voor de Client Group, met behoud van de beoogde brutowinstmarges. Hij vergrootte de 'share of wallet' (upsell) van Accenture diensten bij bestaande klanten en opende nieuwe accounts op de target market account lijst, bijvoorbeeld via een gestructureerd business origination plan opnieuw toegang te krijgen tot een groot nutsbedrijf.

De Accenture-jaren van 2019 tot 2023 waren de periode waarin Steven zijn kennis over concepten met betrekking tot Data & AI uitbreidde, alsook projecten "move to cloud" (door te werken met bijvoorbeeld Google Cloud en Microsoft Azure) en hoe deze waarde kunnen toevoegen aan klanten.

Steven vervoegde element61 in september 2023.