Othman El Mossaoui

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Othman El Mossaoui is een ervaren BI-ontwikkelaar met een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van hoogwaardige oplossingen voor uiteenlopende klanten. Met bijna een decennium aan ervaring in de branche heeft Othman uitgebreide kennis opgedaan in softwareontwikkeling en is hij bedreven in een breed scala van technologieën, waaronder Microsoft SQL Server, SSIS, SSRS, SSAS, C#, enz.

De professionele ervaring van Othman omvat het werken als BI-ontwikkelaar bij verschillende gerenommeerde bedrijven, waaronder AT&T, Accenture en DKV Insurance. In deze rollen ontwikkelde en onderhield hij complexe software applicaties, gaf hij technische begeleiding aan teamleden en beheerde hij met succes meerdere projecten van ontwerp tot oplevering.

Met zijn expertise in BI-ontwikkeling is Othman in staat om betrouwbare, schaalbare, generieke en herbruikbare softwareoplossingen te ontwikkelen. Hij heeft gewerkt aan verschillende projecten, waaronder het ontwikkelen van factureringsinterfaces, het ontwerpen en ontwikkelen van datawarehouses volgens de Kimball-methodologie, het implementeren van kwaliteitscontroles om inconsistente data te corrigeren, het optimaliseren van code voor betere prestaties en het creëren van rapporten.

Naast zijn professionele ervaring heeft Othman een bachelordiploma in Elektronica-ICT aan de Artesis-Plantijn Hogeschool in Antwerpen, waar hij een solide basis heeft gelegd in zowel de theorie als in de praktijk. Gedurende zijn studies en loopbaan heeft Othman een sterke vaardigheid aangetoond om effectief samen te werken met teams uit diverse achtergronden en disciplines. Hij is ervaren in het navigeren door complexe stakeholderomgevingen en heeft een passie voor het leveren van uitzonderlijke resultaten die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

Hij leert snel bij, past zich gemakkelijk aan veranderende omgevingen en is toegewijd om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en doeltreffende werkwijzen (best practices) in het vak.

Othman is een Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE: Data Management and Analytics).

Othman vervoegde element61 in mei 2023.