Marie Vandecavey

tot
tot nu
mandagen

Analytics Analyst

Marie begon haar studies handelsingenieur aan de Université Saint-Louis te Brussel, in een drietalig programma. Daarna voltooide ze een Master handelsingenieur aan de KU Leuven met een specialisatie in Data Science en Business Analytics. Haar studie bevestigde de interesse in het combineren van verschillende disciplines en activeerde haar passie voor het gebruik van data en technologieën om een beter inzicht te krijgen in bedrijfsbehoeften en om de efficiëntie van processen te verbeteren.

Na het behalen van haar Master handelsingenieur in 2022 besloot ze zich te specialiseren in AI met een master-na-master aan de KU Leuven. Dit was voor haar een manier om kennis te maken met verschillende domeinen binnen AI (geautomatiseerd redeneren met rationele agenten, Machine Learning, NLP, Human-AI Interaction, Computer Vision).

Gepassioneerd door andere culturen en leergierig, nam Marie deel aan twee uitwisselingsprogramma's tijdens haar studies, een in Sydney aan de Australian Catholic University (ACU) en een aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Door deze twee verrijkende ervaringen kon ze verschillende culturen, leefwijzen en onderwijsbenaderingen ontdekken en aan verschillende teamprojecten werken. Voor haar twee masterproeven heeft ze achtereenvolgens stage gelopen bij AXA Bank België over Churn prediction en bij dataroots, waar ze onderzoek deed naar mogelijkheden en uitdagingen in Explainable AI. Tijdens haar studie leerde ze ook verschillende programmeertalen kennen (zoals Python, Java, R, MATLAB, SAS en SQL).

Marie hecht veel waarde aan continu leren, multidisciplinair teamwerk en strategisch denken. Vooral in de huidige snel evoluerende omgeving hecht ze belang aan het aannemen van verschillende perspectieven en een gestructureerde methodologie. Ze gelooft dat rijkdom voortkomt uit de diversiteit van mensen.

Marie vervoegde element61 in september 2023.