Luis Valencia

tot
tot nu
mandagen

Senior Data Scientist

Luis is een computer science ingenieur met meer dan 20 jaar ervaring in verschillende technische vaardigheden. Hij begon met de eerste versies van .Net en zelfs de klassieke ASP- en Frontpage-editors. Hij groeide snel en werd een expert in .Net-ontwikkeling en SQL Server. Tijdens zijn carrière in softwareontwikkeling werkte hij als ontwikkelaar, softwareontwerper (UML) en softwarearchitect.

Rond 2009 raakte hij geïnteresseerd in Sharepoint-ontwikkeling. Toen Sharepoint 2010 uitkwam, behaalde Luis alle certificeringen voor deze Microsoft-tool. In de daaropvolgende jaren heeft hij zijn kennis telkens bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie van Sharepoint uitkwam, inclusief toen het onderdeel werd van de Office 365 Suite als een cloud service aanbod.

In Colombia werkte Luis bij een bedrijf als CTO en leidde hij een technisch team van junioren en senioren. Hij begeleidde dit team met uitmuntendheid en leverde klanten het vereiste eindproduct.

In 2016 ontving Luis de Microsoft MVP Award, een onderscheiding die wordt gegeven voor het delen van zijn kennis met de lokale gemeenschap, via MeetUps, lokale conferenties en blogposts.

In 2017 verhuisde hij naar België en werkte hij als Solutions Architect voor PwC, waar hij het ontwerp van nieuwe oplossingen en de upgrade van bestaande oplossingen leidde. PwC was net begonnen met Azure en Luis was in staat om toekomstbestendige oplossingen te ontwerpen en te voldoen aan alle interne regels en beleidslijnen.

4 jaar geleden besloot Luis een switch te maken in zijn carrière. Hij begon alles te leren wat met Machine Learning en Data Science te maken had en begon deze kennis te delen via zijn sociale media en conferenties. Microsoft besloot om de categorie van Office MVP te veranderen in AI MVP, die hij nu al 4 jaar op rij heeft.

Luis heeft kennis en ervaring in onder andere Recommender Systems, LightGBM voor regressie en Pytorch. 

Momenteel is Luis zeer geïnteresseerd in alles wat Hugging Face te bieden heeft en hun implementatie met Pytorch.

Luis vervoegde element61 in juni 2023.