Laurens De Beule

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Laurens behaalde in 2024 zijn Master of Science in Business Engineering met een specialisatie in Data Analytics aan de Universiteit Gent. Gedreven door zijn passie voor data analytics, machine learning en consulting, liep hij in de zomer van 2023 stage bij element61. Tijdens deze stage concentreerde hij zich op het bouwen van een applicatie die gebruikmaakt van OpenAI om het Lakehouse development proces te versnellen. Ter afsluiting van deze stage kreeg hij de kans om zijn werk te presenteren op een AI-meetup, wat een erg spannende ervaring was.

Naast zijn studies bracht Laurens een jaar door bij 180 Degrees Consulting Gent als student consultant, gevolgd door een jaar als actief bestuurslid. Hier hielp hij non-profitorganisaties en sociale ondernemingen met hun strategische vraagstukken, waarbij hij assisteerde bij hun inspanningen om een positieve impact te maken en tegelijkertijd belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Verder heeft hij praktijkervaring opgedaan via een project bij Everest Analytics en als student-assistent bij een cursus datamining. Tot slot onderzoekt hij in zijn masterthesis de haalbaarheid van het vervangen van traditionele marktonderzoeksmethoden door onderwerpmodellen.

In zijn vrije tijd geniet Laurens van buitenactiviteiten zoals wandelen, hardlopen en soms varen op zonnige dagen. Daarnaast houdt hij van reizen en produceert hij af en toe een zelfgebrouwen bier.

Laurens vervoegt element61 in september 2024.