Jan Meir

tot
tot nu
mandagen

Customer Relations & Business Development

Jan is een ervaren Business Development Manager, sinds 1993 actief rond oplossingen voor Business Intelligence, Performance Management en Enterprise Resource Planning.

Hij begon zijn carrière bij ICS (nu Transics) waar hij verantwoordelijk was voor business development in het Frans sprekende gedeelte van België. Hij verhuisde later naar IBS, waar hij als account manager voor Financials en business development manager voor Business Intelligence werkte gedurende 4 jaar. Hij verwierf vooral business gerelateerde kennis van Consolidatie, Planning & Budgettering en BI & Data Warehousing. Nadien werkte hij voor software bedrijven als IBM Cognos en Progress Software, in de rol van Account Manager en Business Manager.

Jan beheerst sales methodologieën zoals Solution Selling en Miller-Heiman. Jan gelooft dat een professionele, gestructureerde aanpak naar Sales gunstig is voor zowel de klant als de leverancier. Meer specifiek, hij zal een consulterende sales benadering toepassen, met focus op de noden van de klant, eerder dan op specifieke IT-oplossing. Jan is ervan overtuigd dat integriteit en Business Development twee dingen zijn die elkaar niet uitsluiten.

Jan heeft een diploma Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen (UFSIA Antwerpen) en een Maîtrise en Administration & Gestion (UCL Louvain-La-Neuve). 

In zijn vrije tijd houdt Jan van muziek en koken evenals tijd doorbrengen met zijn 2 kinderen.  Hij is ook een hands-on persoon (wat letterlijk mag worden genomen), iets wat zijn vrienden van tijd tot tijd waarderen.