Youssef Zoubeir

tot
tot nu
mandagen

Senior Performance Management Architect

Youssef Zoubeir is actief in Performance Management sinds 2012, met eerdere ervaring in management accounting sinds 2008.

In 2007 behaalde hij een bachelor-diploma in Financieel management & Accounting van het "De La Salle” instituut in Frankrijk. In 2009, behaalde hij een bijkomend certificaat in Logistiek van de International Road Union.

In 2008, startte Youssef als Management Accountant bij "Personnel Decisions International (Korn & Ferry)”, een amerikaans bedrijf gevestigd in Brussel. Hij was verantwoordelijk voor de accounting van 2 business units. Drie jaar later vervoegde hij Iglo Belgium in een gelijkaardige functie. Hier was zijn belangrijkste project om de Franse boekhouding over te brengen naar het Shared Service Center in België (BENEFRA).

Sinds 2012 werkte Youssef bij Consolis, een Europees bedrijf actief in constructie en openbare werken, als Consolidator & SAP BPC Administrator. In deze rol was hij verantwoordelijk voor consolidatie, rapportering en controlling van 30 legale business units. Youssef vervoegde element61 begin 2016.

Actief als consolidator heeft Youssef ervaring opgedaan in SAP BPC in het aanmaken, bijwerken en aanpassen van verschillende rapporteringen voor het COMEX en de Group Controllers. Rapporten waren onder meer bestemd voor de communicatie met de aandeelhouders (KPI’s van de maand) en de analyse van de belangrijkste trends en tendenzen in de business.

Met zijn gecombineerde achtergrond in finance en zijn functionele software kennis van SAP BPC, houdt Youssef ervan om op een creatieve manier complexe financiele rapportering vorm te geven. Zijn takenpakket in verschillende multi-nationale omgevingen stimuleren Youssef om verder te gaan in het ontwikkelen van kennis en ervaring in verschillende domeinen van financiële consolidatie (FR GAAP, BE GAAP, US GAAP en IFRS).

In zijn vrije tijd is Youssef actief in kite-surfen en surfen.