Yasar Yildirim

tot
tot nu
mandagen

Principal SAP Analytics Architect

Yasar Yildirim werkt sinds 2008 in de SAP-technologie & oplossingen en heeft zich sinds 2013 gespecialiseerd in SAP Analytics.

Hij begon zijn carrière bij Atos Origin als SAP FICO-consultant.

In 2011 besloot hij bij Delaware Consulting aan de slag te gaan als Vendor Invoice Management en ABAP-consultant. Daar kreeg hij de kans om te werken voor grote merken zoals Burberry, AB Inbev, Decathlon en op projecten in verschillende landen in Europa. Gedurende deze periode volgde hij ook een opleiding voor de ICC (Invoice Capture Center) oplossing van OpenText in Reading (Engeland).

In 2013 ging hij een nieuwe uitdaging aan en maakte hij de overstap naar het SAP Business Intelligence-team binnen Delaware Consulting. Hij was betrokken bij een breed scala van projecten voor het ontwikkelen van functionele rapporten en dashboards voor verschillende business behoeften. Yasar was betrokken in de analyse van Business requirements en het uitvoeren van BI projecten in alle ontwikkelingsfasen, van data modelling tot en met de eindgebruiker-rapportage tools. Hij was ook de eerste consultant die de FAST / CRM-oplossing (voorverpakte BI+CRM-oplossing) heeft geïnitieerd.

In 2015 trad Yasar in dienst bij Deloitte Consulting, waar hij werd gepromoveerd tot SAP BI Lead Consultant. Hij bouwde zijn expertise verder uit in verschillende SAP-oplossingen op basis van SAP HANA-technologie, zoals SAP BPC Embedded 10.1 op HANA, BW op Hana en het SAP HANA Cloud-platform. Yasar werd uitgenodigd om een sessie te presenteren op het SAP Forum in Genève in 2017 met als onderwerp «How to empower on-premise data with the SAP Hana Cloud platform». In hetzelfde jaar nam hij deel aan een door Volvo georganiseerde Hackathon. Bij Deloitte heeft Yasar ook de eerste BI / GTS (Global Trade Service) applicaties ontwikkeld binnen het Deloitte netwerk. Dankzij deze competentie stuurde Deloitte hem naar een farmaceutisch bedrijf in Duitsland als Solution Architect voor BI / GTS-applicatie. Het project werd aanvankelijk geschat op 6 maanden, maar Yasar bleef 3 jaar betrokken bij de klant en was de enige Solution Architect die de 2 domeinen BI / GTS en BI / SD leidde. Hij reisde voor deze klant ook naar Italië.

Yasar vervoegde element61 in juni 2020.