Radostina Abadzhimarinova

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Radostina Abadzhimarinova is actief in Data Analytics sinds 2015.

Radostina heeft een bedrijfskundige en economische achtergrond met een interesse voor ondernemerschap.  Na haar bachelor Internationale Economische Betrekkingen en haar studie boekhouding en financiën, is ze nieuwe domeinen gaan verkennen.

Ze won een ondernemerschaps-programma en volgde een training van vijf weken aan de University of California, Berkeley, Babson College - Boston, Massachusetts en New York waar ze samen met een team van 5 mensen aan een businessplan werkte. In die tijd ontmoette Radostina investeerders in Silicon Valley en leerde ze meer over het oprichten en managen van een bedrijf.

Na haar tijd in de VS en een Erasmusprogramma in Kopenhagen, Denemarken, besloot ze haar master te volgen aan de Copenhagen Business School. Tijdens haar master werkte Radostina voor DuPont en hielp ze de Nutrition & Health Strategy Director met de analyse en rapportage van de laatste acquisitie op de Deense markt. Na haar studies begon Radostina als Finance Manager bij een scale-up met 30 medewerkers in Kopenhagen. Hier deed ze de facturering, onkostenrapportages en automatiseerde ze de handmatige boekhoudprocessen.

In 2015 begon ze te werken voor een klein Analytics consulting bedrijf met 8 personen. In ongeveer vijf jaar tijd groeide het bedrijf uit tot 50+ medewerkers. Radostina bouwde haar kennis verder uit en ondersteunde een klein team van (destijds) junior Qlik-ontwikkelaars. Ze adviseerde klanten in de VS, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en België. Ze leidde een reeks Qlik-trainingen voor eindgebruikers en cursussen rond het optimaal gebruik maken van de analytische selfservice-mogelijkheden van Qlik.

In 2021 werkte Radostina voor één van de grootste Belgische farmaceutische bedrijven, UCB, als Qlik expert.

Radostina vervoegde element61 in mei 2022.