Pieter-Jan Beckers

Pieter-Jan Beckers - element61
Business Analytics experience
9 jaar
Competence Lead Planning & Budgeting

Pieter-Jan Beckers is in het bezit van een professionele bachelor in de Toegepaste Informatica van de Hogeschool Antwerpen. Sinds hij afgestudeerd is in 2011 is hij actief geweest in zowel Business Intelligence als Corporate Performance Management-projecten.

Zijn carriere begon bij Cronos in 2011, waar hij heeft meegewerkt aan een cloud BI platform voor KMO’s met gebruik van MicroStrategy, Pentaho en PostgreSQL. Pieter-Jan behaalde certificaten in MicroStrategy en deed hands-on project ervaring op bij verscheidene klanten in de farma, retail en energie sector. Pieter-Jan en zijn team hebben in 2012 de Vision Award for Business Impact ontvangen voor een project bij Energy ICT.

Midden 2014 heeft hij een switch gemaakt naar het Information Management & Analytics team bij Deloitte. Hij heeft zich daar gespecialiseerd in de IBM Cognos BI suite en voegde daar in 2015 Cognos TM1 aan toe. Tijdens zijn carrière bij Deloitte heeft hij verschillende certificaten behaald in deze technologieën en project ervaring op gedaan bij de Lokale Politie Antwerpen, Digipolis, Tenneco en Umicore. Om naast een focus op CPM-projecten ook affiniteit te behouden met BI en om een meer complete & all round Business Analytics Consultant te zijn heeft Pieter-Jan zich de laatste jaren ook additioneel gespecialiseerd in SQL Server Integration Services.

Tot vandaag de dag heeft Pieter-Jan verscheidene rollen vervuld op zijn projecten, gaande van user-requirements analyseren tot front-end BI rapportering en CPM applicatie ontwikkeling, altijd gebrand om de hoogst mogelijke kwaliteit af te leveren.

In zijn vrije tijd spendeert hij zijn tijd met vrienden en familie, fietsen en de occasionele wedstrijden zwemmen.