Peter Tegenbosch

Peter  Tegenbosch - element61
Business Analytics experience
21 jaar
Competence Lead Vena Solutions
Peter Tegenbosch is werkzaam op het gebied van Corporate Performance Management sinds 1999 toen hij begon met het implementeren van oplossingen van Hyperion (nu Oracle Hyperion). Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring met CPM.
 
Peter studeerde in 1989 af als Bachelor in Accounting en in 1992 als Bachelor Information Technology. Hij begon zijn carrière in de boekhouding bij CEPA in 1983. Tijdens zijn werk bij CEPA raakte hij betrokken bij de implementatie van ERP en al snel verlegde hij zijn focus naar implementaties van ERP-systemen toen hij in 1992 bij Soft Cell kwam. Daarna richtte Peter zich op CPM toen hij in 1998 in dienst trad bij Hyperion, waar hij de lokale Service Manager was.
 
In 2001 werd Peter verantwoordelijk voor de Belgische dochteronderneming van Partake Consulting, waar hij verder werkte met Hyperion-oplossingen zoals Hyperion Enterprise, Essbase en HFM. Peter implementeerde CPM bij verschillende middelgrote en grote klanten in heel Europa. Partake Consulting Belgium groeide van 2 FTE's naar 7 FTE's die actief zijn in Belux en de Scandinavische landen.
 
In 2007 vervolgde Peter zijn carrière bij de Cronos Group, waarbij hij de Hyperion CPM-portfolio implementeerde en zijn kennis over oplossingen van de IBM Cognos-suite uitbouwde.
 
In 2011 vervoegde Peter IBM als Solution Expert Performance Management en adviseerde hij IBM-klanten over de IBM Cognos-oplossingen.
 
In 2015 trad Peter in dienst bij Cubewise om te werken als Business Development Executive met de focus op nieuwe klanten, Specialist Performance Management en Care Manager (support) die met IBM Cognos oplossingen werkt. Toen Peter in 2018 bij Ordina in dienst trad, richtte hij zijn focus op een nieuwe toetreder tot de CPM-markt, Vena Solutions.  Peter introduceerde Vena in de Belux-markt, gericht op middelgrote en grote bedrijven.
 
Vandaag de dag is Peter's rol bij element61 gericht op de Vena Planning & Budgeting Solution als het gaat om projectoplevering op het gebied van Corporate Performance Management. Zijn financiële achtergrond in combinatie met een grote ervaring in software-implementatie ter ondersteuning van financiële processen bij middelgrote en grote bedrijven, waar hij gelooft dat vertrouwen het belangrijkste aspect van elke relatie is, is een belangrijk element in het succesvol leveren van oplossingen voor onze klanten. 

Free time

Joggen, kunst, acteren en reizen.