Peter Cappelle

Peter Cappelle - element61
Business Analytics experience
9 jaar
Senior Business Analytics Architect

Peter Cappelle startte zijn loopbaan in 2006 nadat hij afstudeerde in de richting ICT & administratie datzelfde jaar aan de middelbare school KTA Ieper.

Peter wist dat er hem een uitdaging te wachten stond om zonder Bachelor diploma de ICT wereld te betreden, maar de vastberadenheid en leergierigheid heeft hem vandaag op hetzelfde niveau gebracht.

Peter begon zijn loopbaan in 2006 als ICT technieker bij GSI-Informatix. Hij evolueerde de jaren erna van ICT technieker tot netwerkbeheerder om uiteindelijk in 2013 als IT manager bij Pralibel in aanraking te komen met een tool ‘Qlikview’. Peter was dermate gefascineerd dat een tool als Qlikview grote hoeveelheden aan ongestructureerde (Big) data kan inlezen, transformeren en verwerken in voor de eindgebruiker leesbare objecten en tabellen. In 2015, maakte hij de overstap naar de BI wereld als consultant bij Pure Solutions.

Sinds de start van zijn loopbaan in 2006 tot op vandaag is Peter intensief bezig met het uitbreiden van zijn kennis aan de hand van opleidingen en zelfstudie. Peter beschikt over certificaten zoals netwerkbeheerder, Qlik, webmaster (javascript, PHP, HTML CSS, SASS), Photoshop, Illustrator, bedrijfsbeheer, … en de ambitie is er om deze verzameling nog verder uit te breiden.

Peter startte in december 2019 bij element61 als Senior Business Analytics Architect.

Free time

sport (voetbal, wielrennen), video opdrachten voor evenementen (camera, drone en randapparatuur oa Gimball, …).