Nicolas Ballieu

Nicolas Ballieu - element61
Business Analytics experience
17 jaar
Principal Financial Reporting & Consolidation Architect

Nicolas Ballieu is een ervaren financieel consultant, met uitstekende kennis en praktische ervaring in consolidatie, in controlling en in de vaakst gebruikt consolidatie en financiële rapportering-software (IBM Cognos Controller, SAP BPC & SAP BFC, Sigma Conso en Tagetik). Hij is consultant sinds 2010 en is sindsdien actief in talrijke, interessante en uitdagende projecten rond Consolidatie & Financiële Rapportering.

Nicolas studeerde aan de Solvay Business School in België en bezit een Master of Science in Management. Hij begon zijn loopbaan in 2003 als Controller op het HQ van ABX Logistics Worldwide, waar hij maandelijkse resultaten analyseerde, meehield aan de opzet van budgetten en forecasts, de performance van dochtermaatschappijen opvolgde en deelnam aan het consolidatie proces en de IFRS implementatie.

Na 4 jaren verbreedde Nicolas zijn ervaring in een functie bij Royal Canin als verantwoordelijk voor een kleine groep van 6 personen in verkoopsadministratie en logistiek. Hij volgde ook de voorraad & supply chain op en was betrokken in de implementatie van een warehouse management system.

Begin 2010 startte Nicolas bij CFObelux. Hij leverde consolidatie, controlling en management ondersteuning voor onder meer KBC, CFE, ADB Safegate, Magotteaux, en andere. Zijn praktische kennis van rapportering-software laat hem toe om snel in de bestaande rapporterings- & consolidatie-teams te integreren en actief betrokken te zijn in implementatie of upgrades van bestaande Consolidatie-software oplossingen.

In 2013 werkte Nicolas kort voor Deloitte, waarna hij terugkeerde naar CFObelux als Consolidatie en Reporting manager. Sinds 2017 is Nicolas actief bij element61 als Principal Reporting and Consolidation Architect.