Nico Sacré

tot
tot nu
mandagen

Partner SAP Analytics

Nico Sacré is actief in het Business Analytics & Performance Management domein sinds 1995.

Gedurende deze tijd heeft hij zowel kleine tot zeer grote Financiële Rapportering, Performance Management, Consolidatie als Business Analytics projecten successvol geleid.

In 1995 studeerde Nico af als Bachelor in Accountancy, wat resulteerde in een eerste functie waar hij de boekhouding deed van kleine en middelgrote ondernemingen.

Al vlug werd hij aangetrokken door de internationale business van DHL, waar hij begon als junior accountant. Als systeemfanaat werd hij de systeembeheerder van hun Hyperion (nu Oracle) applicatie. Gedurende de jaren leidde hij verscheidene zeer grote Performance Management implementaties wereldwijd met project teams tot 30 personen (met een permanent team van 10).

Hij implementeerde Frango (nu IBM Cognos Controller) en later SAP SEM BCS/BPS (nu SAP BPC) op SAP NW met een (IBM Cognos) TM1-oplossing als rapporteringslaag. Implementaties hadden een impact op 228 landen en +/- 2000 gebruikers. Nico was niet alleen de Program Manager, maar verkreeg detail inzicht in de CPM/EPM oplossingen en was ook verantwoordelijk voor de eindgebruikers-training wereldwijd. Hij presenteerde ook de resultaten van de implementaties op verscheidene internationele gebruikers-conferenties (Frango, SAP).

Na 9 jaren de wereld rond te hebben gereisd, vervoegde hij het Franse consultancy bedrijf Business & Decision als hun Financial Systems Practice Manager. Hij leidde hier het team dat Corporate Performance Management oplossingen implementeerde. Naast het leiden van het team en het werken als project manager, werkte hij ook als functioneel en technisch expert in CPM-oplossingen bij verscheidene klanten. Op dat moment was dat vooral Hyperion (nu Oracle), Frango (nu IBM Cognos Controller), SAP en Outlooksoft (nu ook SAP).

In 2006 vervoegde hij het software bedrijf Outlooksoft als hun Professional Services Manager. Hij droeg ervoor zorg dat vanaf het moment een nieuw software project was verkocht, de oplossing successvol werd geïmplementeerd. Nico leidde het team maar bleef ook hands-on betrokken in de software implementaties als Principal Consultant. De mix van functionele (financiele) en technische ervaring waren sleutel tot het success.

In 2008 heeft SAP Outlooksoft overgenomen, en Nico vervoegde SAP.

Nico heeft 8 jaar gewerkt bij SAP, hoodzakelijk als Principal consultant/Solution architect in Business Analytics, met een focus op Enterprise/Corporate Performance Management. De laatse jaren leidde hij daarenboven ook het SAP Business Analytics team in SAP Belux.

In 2016 vervoegde Nico het management team van element61 en bracht zo zijn ervaring en expertise naar de klanten en het team om het bedrijf verder te helpen groeien als een Thought-leading Business Analytics consulting company, met het meest ervaren team in SAP BPC.

In zijn vrije tijd geniet Nico van een culinaire uitstap, het bekijken van een goede film, het dansen van Salsa en goede wedstrijd golf.