Michael Schwaenen

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Michael studeerde in juni 2019 af als Bachelor Information Management & Security (IMS) bij Thomas More. Hij specialiseerde zich in Business Intelligence, waarin hij de brug ziet tussen data en het succesvol sturen van een bedrijf of onderneming.

Gedurende zijn studies was Michael actief in de Algemene Studentenraad waarin hij gedurende twee jaar ondervoorzitter was. Eveneens was hij gedurende twee jaar bestuurder in de Raad van Bestuur van Thomas More. Door deze activiteiten heeft Michael zijn soft skills kunnen opbouwen en heeft hij veel ervaring opgedaan in het samenwerken in interdisciplinaire teams.

Zowel als student en als als studentenvertegenwoordiger wilde Michael zowel zichzelf als zijn collega’s altijd stimuleren om zaken te verbeteren en zichzelf verder te ontwikkelen.

Michael heeft in 2019 ook een stage doorlopen in Business Intelligence bij het openbaar Ministerie van Justitie. Hier was het zijn taak om een project rond data visualisatie op te zetten voor de correctionele jaarstatistieken. Voor de uitwerking van dit project heeft hij gebruik gemaakt van zowel SAS Visual Analytics als Microsoft Power BI. Als resultaat van deze stage is er een eerste stap in BI genomen binnen het openbaar ministerie -die nu met kennis van zaken kan worden verdergezet.
 
Michael vervoegde element61 in juli 2019.  Sinds zijn start is Michael goed ontvangen in het Microsoft competence center.  Hij heeft reeds veel kennis en ervaring kunnen opdoen dankzij de coaching door zijn senior collega's in zowel data warehousing en onze best practices als toolkennis in de Microsoft stack en met TimeXtender.  Michael behaalde ook reeds 3 certificaties in MS Power BI, T-SQL, Developing SQL Data Models en werd daarnaast ook erkend (via certificatie/examen) als Azure Data Engineer Associate.  Hij kreeg ook de kans om hands-on ervaring op te doen (SSIS, Power BI and DAX) in een aantal interne projecten.  Deze ervaring maakte hem vrij snel inzetbaar in klanten projecten.  Michael is ook een van onze gerespecteerde Academy-trainers die MS Power BI-trainingen en update sessies organiseert.