Mathieu Vanmansart

Mathieu Vanmansart - element61
Business Analytics experience
15 jaar
Competence Lead SAP Analytics

Mathieu werkt al sinds 2005 in Business Analytics. In 2003 behaalde Mathieu een Master in Business Administration aan de Université Catholique de Louvain. 

Hij startte zijn carrière als SAP CRM-consultant bij Gam Consult, waar hij betrokken was bij het testen en de kwaliteitsbewaking van de opgeleverde oplossing. Na deze eerste succesvolle SAP-ervaring besliste Mathieu om een ​​carrière in Data Warehousing en Business Intelligence te beginnen bij Cernum, waar hij zich voornamelijk focuste op SAP BW, tussen 2005 en 2009.

Na het verbreden en verder uitdiepen van zijn technische kennis, besloot Mathieu zich aan te sluiten bij CFObelux, waar hij zowel op SAP BPC-projecten werkte als op SAP BI-projecten. Mathieu werkte bij CFObelux tussen 2009 en 2012. Na 3 jaar bij BMatix als SAP BI / BPC Consultant trad hij in 2015 in dienst bij de MIVB als Corporate Controller.

Bij MIVB leidde hij een team dat instond voor de budgetcyclus op basis van SAP BPC, Management Reporting op basis van SAP BI en de coördinatie van de IT-ontwikkelingen voor de financiële afdeling. Voordat hij in 2019 bij element61 kwam werken, werkte hij bij Cubis als SAP Analytics Cloud en SAP BI-IP consultant.

Op basis van zijn eerdere ervaringen kan Mathieu perfect de link leggen tussen Business en IT, zowel voor SAP Business Intelligence als Performance Management projecten. Hij is de juiste persoon die de leiding kan nemen over de volledige cyclus van een project, van analyse van de behoeftes tot de implementatie van de meest geschikte SAP Business Analytics-software.