Louis Dubaere

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Louis behaalde in 2018 een Master in Computer Science aan de KU Leuven, nadat hij voordien een Bachelor in Informatica behaalde aan dezelfde universiteit.

Tijdens zijn Masteropleiding specialiseerde hij zich in Artificiële Intelligentie waardoor hij relevante kennis kon opdoen in domeinen als Machine Learning en Natural Language Processing.

Hoewel hij heel veel kon leren tijdens deze 5 jaren in Leuven, voelde hij dat zijn kennis betreffende computerwetenschappen vooral academisch gebaseerd was. Hij wou graag deze technische kennis combineren met een iets meer praktijkgerichte aanpak, en dan vooral gericht op toepassingen voor bedrijven. Daarbovenop geraakte hij meer en meer geïnteresseerd in het domein van Big Data en Data Science.

De combinatie van deze factoren zorgde ervoor dat hij ervoor koos om een extra Master diploma te behalen, namelijk een Master in Business Analytics and Big Data aan de IE Business School in Madrid. Het internationale karakter van de school, alsook het feit dat deze Master #3 gerangschikt was in Europa, hielpen bij tot deze beslissing.

Louis slaagde erin om zijn kennis over hoe data kan gebruikt worden als een belangrijke driver in bedrijven te vergroten. Dit gebeurde aan de hand van interactieve lessen, gedoceerd door professoren die hands-on ervaring opgedaan hadden bij bedrijven zoals Amazon en IBM, talrijke groepswerken en uitdagende Datathons met echte datasets van bedrijven. Zijn jaar in Madrid was ook een uitstekende manier om zijn netwerk internationaal uit te breiden en te werken in een cultureel diverse omgeving.

Voor zijn Masterthesis in Leuven besloot Louis om twee van zijn grootste passies te combineren: Data Analytics en voetbal. In “Data-driven detection of unusual football players”, gebruikte hij voetbaldata en Machine Learning technieken om spelers te ontdekken die op een ongewone manier speelden in vergelijking met andere spelers, gebaseerd op hun positie. Vandaag de dag is Soccer Analytics nog altijd een onderwerp dat hem heel erg interesseert.

In zijn vrije tijd gaat Louis graag iets drinken met vrienden, gaan lopen en kijkt hij graag naar voetbalmatchen en allerlei andere sporten. Daarnaast houdt hij ook van reizen en beoefent kitesurf en wakeboard als hij in het buitenland is.