Kristijan Shirgoski

tot
tot nu
mandagen

Analytics Architect

Door bachelorstudies computerwetenschappen aan de Universiteit van Ljubljana en een Master of Computer Science aan de KU Leuven voelt Kristijan Shirgoski zich goed in een internationale en multiculture omgeving.
 
Tijdens zijn studies ontdekte hij een passie voor Data Science en Artificiële Intelligentie.
 
Hij begon zijn professionele carrière bij Zensor, waar hij werkte aan het analyseren van tijdreeksgegevens en realtime dashboards. Bovendien creëerde Kristijan rapporten voor klanten en bouwde en onderhield hij de software van het bedrijf.
 
Kristijan vervoegde element61 in mei 2021.
 
Hij heeft ervaring met een breed scala aan programmeertalen, variërend van assemblage tot programmeren op hoog niveau. Hij is in staat om verschillende best practices toe te passen en concepten te gebruiken die hij in de verschillende domeinen heeft geleerd.
 
Hij is een gecertificeerd Azure Data Engineer, Azure Cosmos DB Developer, Databricks Associate Developer voor Apache Spark 3, Apache Airflow Fundamentals. Daarnaast is hij bedreven in het bouwen en gebruiken van API's. Als Python-expert en bedreven in MLflow vertrouwen klanten op hem om hun Machine Learning-oplossingen te helpen bouwen. Last but not least helpt hij klanten bij het opzetten van hun platform met behulp van IAC en het inzetten van resources in verschillende omgevingen met behulp van CICD.
 
Met een hands-on houding, een pragmatische manier van denken en een principiële / gestructureerde aanpak, is hij een zeer gemotiveerd en positief persoon.
 
In zijn vrije tijd houdt hij van sporten, schaken en het oplossen van Rubiks Cubes van verschillende vormen.