Joydip Das

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

In 2010 voltooide Joydip zijn Bachelor in Computerwetenschappen en Engineering aan de West Bengal University of Technology in het oosten van India. Tijdens zijn studietijd had hij een interesse ontwikkeld voor databases en data-engineering. Daarom koos hij ervoor om zijn carrière te starten als BIPM (Business Intelligence and Performance Management) consultant bij Tata Consultancy Services (TCS) in 2010.
 
Tijdens zijn eerste 1,5 jaar werkte hij als Informatica PowerCenter Data Warehouse ontwikkelaar aan het bouwen van data marts voor een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij. In 2012 vervoegde Joydip Proximus als Operations Lead van TCS. Later werd hij het primaire aanspreekpunt voor de business voor elk brandend probleem in de Business Intelligence projecten. Hij specialiseerde zich in verschillende BI-tools waaronder AbInitio, Informatica, Teradata, MicroStrategy en PowerBI.
 
In 2016 werd hij gepromoveerd tot Business Intelligence Analist, verantwoordelijk voor de end-to-end oplevering van rapportage-oplossingen, de creatie van datamarts en data-analyses. Joydip bleef bijleren over de sector van de telecom-data en werd geleidelijk aan een van de belangrijkste Business Intelligence analisten met aanzienlijke Telecom business- en domeinkennis. Tijdens een paar kritieke projecten speelde hij ook de rol van Scrum Master voor een team van 15 leden.
 
In 2018 werd Joydip gepromoveerd tot BI Solution Architect, verantwoordelijk voor het ontwerpen van architecturen voor complexe BI-projecten. Tijdens deze laatste twee rollen, richtte Joydip zich ook op Dimensional Data Modelling en Data profiling.
 
In 2020 besloot Joydip het pad van het Microsoft Azure Cloud Platform te verkennen en begon zijn Cloud-reis. Als eerste opdracht, bouwde Joydip een enterprise Data Lake, samen met een team van 9 teamleden.
 
Gedurende de meer dan 10 jaar van zijn Analytics carrière, heeft Joydip zich gericht op de juiste balans tussen technische en functionele vaardigheden. In Analytics is een goed begrip van zowel de data als de business van het grootste belang. Joydip kent de principes van Agile en de SAFe manier van werken en is gecertificeerd Scrum Master.
 
Joydip is gecertificeerd in Oracle, Teradata, MicroStrategy en Telecom TM Forum Domain. In Azure context, heeft hij reeds certificaten behaald in Azure Fundamentals, Azure Data Engineer, Azure Solution Architect en AI Engineer.
 
Joydip vervoegde element61 in september 2021 als Senior Microsoft Business Analytics Architect in het Microsoft Competence Center.