Joydip Das

tot
tot nu
mandagen

Principal Analytics Architect

In 2010 voltooide Joydip zijn Bachelor in Computerwetenschappen en Engineering. Tijdens zijn studietijd had hij een interesse ontwikkeld voor databases en data-engineering. Daarom koos hij ervoor om zijn carrière te starten als BIPM (Business Intelligence and Performance Management) consultant bij Tata Consultancy Services (TCS) in 2010.
 
Tijdens zijn eerste 2 jaar werkte hij als Informatica PowerCenter Data Warehouse ontwikkelaar om een database in Oracle te bouwen voor een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij en kreeg hij interesse in ETL, SQL en rapportage.
 
Joydip sloot zich vervolgens aan bij een ander project bij TCS voor een groot telecombedrijf in België, waar hij evolueerde van een operations support lead naar senior developer, key analyst en uiteindelijk naar een BI-architect, verantwoordelijk voor end-to-end rapportageoplossingen in een zeer complex technisch ecosysteem bestaande uit Teradata, MicroStrategy, Informatica, AbInitio, PowerBI en nog veel meer.
 
In 2019 begon Joydip zijn Azure reis om een Enterprise Data Hub te bouwen bestaande uit meer dan 100 bronnen met belangrijkste diensten zoals - Azure Data Lake, Data Factory, Databricks en Synapse.

In de zomer van 2021 besloot Joydip om element61 te vervoegen als senior analytics architect om zijn Azure reis te versterken. Sinds hij bij element61 werkt, heeft Joydip voornamelijk aan 2 projecten gewerkt in zijn eerste jaar- een groot productiebedrijf en een groot mediabedrijf om hen te helpen bij het bouwen van een Modern Data Platform en rapporteringsoplossingen.

Naast het correct implementeren van de projecten houdt Joydip ervan om zijn vaardigheden te valideren met certificaties en is hij een voorstander van het nemen van certificaties in een verscheidenheid van technologieën en soft skills. Momenteel is hij gecertificeerd in Oracle, Teradata, MicroStrategy en Telecom TM Forum Domain. In de Azure-context heeft hij al certificaten behaald in Azure Fundamentals, Azure Data Engineer, Azure Solution Architect en Azure Administrator, en ook een certificering in PowerBI.

In zijn vrije tijd brengt Joydip graag tijd door met zijn familie en vrienden, alsook reizen, fotograferen en koken.