Jan Van der Sypt

Jan Van der Sypt - element61
Business Analytics experience
5 jaar
Business Analytics Architect

Jan Van der Sypt behaalde zijn Master in Fysica en Sterrenkunde aan de Universiteit Gent in 2016. Hij leerde er om een (deel van de) realiteit te vertalen in een wiskundig model. Het creëren van orde in de chaos van de natuur is essentieel om te begrijpen wat er rondom ons gebeurt. Van zodra de concepten of theorie die een probleem beschrijven gekend zijn, kunnen we proberen om de volgende fase van een systeem te voorspellen. In veel situaties komt hiervoor computationele rekenkracht aan te pas. In dit aspect heeft Jan geleerd om in verschillende talen efficiënt te programmeren (C, C++, Python).

Door deze achtergrond te combineren met zijn passie voor IT, probeert Jan om orde te creëren in de immense dataset die bedrijven bijhouden. Het uiteindelijke doel is dashboards ontwerpen waarin de eindgebruiker de beschikbare data kan analyseren maar bovenal data-driven decissions te maken. Het evenwicht tussen het tonen van voldoende detail van de informatie naast het globale overzicht is fundamenteel voor dit doel.

Sinds Jan’s eerst kennismaking met  computers is hij gefascineerd door de mogelijkheden en verscheidene aspecten van IT. Gedurende de jaren heeft hij verschillende domeinen ontdekt zoals web development, hardware assembly, netwerk configuratie en programmeren in Java, C en Python.

Jan is actief in het implementeren van QlikView en Qlik Sense sinds januari 2017. Jan vervoegde element61 in 2018.

Free time

In zijn vrije tijd houdt Jan zich graag bezig met het onderhoud van de tuin, kleine karweien of wandelen.