Jan Kesters

tot
tot nu
mandagen

Customer Relations & Business Development

Jan begon zijn carrière in ICT en consulting in 2008. Data is altijd een onderdeel van zijn job geweest. Hij startte als data consultant bij Proximus (toen nog Belgacom) waar hij de datakwaliteit verbeterde en data verwerkte om inzichten te verwerven die leidden tot business acties. Door deel uit te maken van verschillende data teams, die data warehouses en BI-rapporten bouwden, heeft Jan met verschillende technologieën gewerkt. Toen hij in 2010 bij Nike werkte, kon hij echter niet weerstaan aan het enthousiasme en de energie die hij voelde om met Microsoft-technologie te gaan werken.

Na 5 jaar data consulting kreeg Jan de kans om voor Microsoft te gaan werken. Tijdens deze reis groeide Jan uit tot een Data & AI Solution Specialist en had hij de verantwoordelijkheid om de Microsoft Azure Data Services business te helpen groeien bij de BeLux enterprise klanten. 

Begin 2020 stapte Jan terug van cloud platform sales naar consulting services en werd hij Solution & Sales Manager bij Cegeka data solutions. Hij leidde een team dat verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van nieuwe opportuniteiten en het laten groeien van de bestaande business door nieuwe dataoplossingen te bouwen met focus op de behoeftes en voordelen voor de klant in een cloud first-omgeving.

Jan combineert zijn ervaring in het cloud data platform en de ervaring van solution selling om zo klanten optimaal te begeleiden om data-gedreven/bewust te worden en maximale waarde te generen uit hun data.