Gijs Vercruyssen

Gijs Vercruyssen - element61
Business Analytics experience
5 jaar
Innovative Analytics Software Specialist
Gijs studeerde in 2016 af als Master of Science in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven, met als specialisatie Accountancy en Financiën.
 
Na zijn studies is Gijs bij PricewaterhouseCoopers gaan werken in de auditsector. Gedurende de 2 jaar dat hij bij PwC actief was, lag de nadruk op het onderzoeken en analyseren van en het trekken van conclusies uit financiële informatie om operationele, financiële en boekhoudkundige risico's in kaart te brengen. Dit door middel van het analyseren van bedrijfsprocessen, over het zoeken naar fouten in de interne controle tot en met het beoordelen van de statutaire boekhouding.
 
Begin 2018 begon een nieuw carrièrepad toen hij begon als Account Manager voor Norriq -een Microsoft-partner (ERP, CRM & BI)- waarbij hij bedrijven begeleidde, meestal binnen een internationale context, in de keuze van operationele applicaties. Efficiënt advies aan de klant omtrent user requirements en het delen van marktinformatie maakte het mogelijk om duurzame klantenrelaties te ontwikkelen in de snel ontwikkelende wereld van het Microsoft Dynamics 365 platform. Tijdens zijn periode als Account Manager heeft Gijs aan den lijve ondervonden dat de strategische en potentiële waarde van Data & Analytics vandaag de dag nog te vaak wordt onderschat, onder meer bij het opzetten van nieuwe operationele applicaties. In die wetenschap heeft hij samen met de afdeling Data & Analytics ook een nieuwe strategie rond de Analytics offering van Norriq ontwikkeld. 
 
De laatste jaren ontwikkelde Gijs een diepgaande interesse voor de mogelijkheden op het vlak van Data & Analytics (AI, machine learning, ...). Praktijkvoorbeelden van AI waarin nieuwe inzichten een grensverleggende impact hadden op het leven van mensen intrigeerden hem. 
 
Gijs vervoegde element61 in April 2020 en zal zijn passie voor Analytics & AI inzetten om een innovatieve oplossing voor Interne Audit te lanceren in de Belgische markt, namelijk Mindbridge. Mindbridge is een nieuwe software oplossing met als doel om zowel de interne als externe auditteams te ondersteunen door middel van het gebruik van artificiële intelligentie. Door het inzetten van machine learning en AI-technologieën detecteert het MindBridge-platform abnormale activiteiten (vb. verdachte patronen), onopzettelijke fouten en opzettelijke manipulaties zoals fraude.

 

Free time

Tennis, padel, lopen, fietsen, zwemmen