Frederik Vande Rieviere

Frederik Vande Rieviere - element61
Business Analytics experience
7 jaar
Senior Business Analytics Architect
Frederik Vande Rieviere heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van ICT-technologie. Hij studeerde in 2000 af als Bachelor in Grafisch Productiebeheer. Na een korte tijd als Field Engineer bij het Gentse softwarebedrijf Artwork Systems, is Frederik actief geweest in verschillende IT- en projectmanagementrollen in zowel technologie- als productiebedrijven.  Hij was verantwoordelijk voor oa IT-strategie, budgettering, analyse van de technologiemarkt en programma- en productbeheer.  Ondertussen leerde hij ook veel technische skills door zijn dagdagelijkse betrokkenheid in de verschillende rollen.
Frederik begon in 2013 te werken in het domein van Data Analytics met specialisatie in Qlik. 
 
Door zijn kennis en achtergrond in softwareontwikkeling was Frederik de geknipte man om een dashboard en rapporteringstool op te zetten voor het verkoopsteam.  De implementatie gebeurde initieel samen met een externe partner.  Het gebruik van dit dashboard stelde hen in staat om de verkoopcijfers te analyseren en zorgde voor aanzienlijke procesverbeteringen.  Na de succesvolle implementatie nam Frederik het dagelijkse onderhoud over en deed hij nog verdere uitbreidingen aan deze oplossing.
 
Sindsdien heeft Frederik zijn kennis van het Qlik-platform verder uitgebreid.  Hij introduceerde nog vele Qlik rapporteringsoplossingen bij de verschillende bedrijven waar hij werkzaam was voor het analyseren van datasets op het gebied van verkoop, financiën, productie.  Naast de bouw en implementatie verzorgde Frederik ook de training aan de eindgebruikers
 
In de loop der jaren heeft Frederik vele "best practices" opgebouwd, hij houd van een systematische en grondige werkaanpak.  Dit zal steevast bijdragen in de oplevering van kwalitatieve en solide oplossingen.  
Frederik is er vast van overtuigd dat “data” potentiële goudmijnen zijn voor bedrijven en vele inzichten kan verschaffen.  Dit geldt vooral als steeds meer bedrijfsprocessen volledig geautomatiseerd worden. Hij is ervan overtuigd dat er in veel bedrijven nog veel potentieel is om “data” verder te ontsluiten. Het is zijn missie om bedrijven te helpen dit potentieel te realiseren. 
 
Frederik startte in december 2019 bij element61 als Senior Business Analytics Architect.

 

Free time

Motorsport, vader en man zijn, Lego verzamelen voor zijn zoon.