Falk Van der Meirsch

Falk Van der Meirsch - element61
Business Analytics experience
3 jaar
Data Scientist

Falk studeerde in 2012 af als Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde aan de Universiteit Gent. Tijdens zijn studies, spendeerde hij één jaar in Madrid aan de Universidad Politécnica Madrid.

Na 2 jaar te werken als Assistent Projectleider bij een bouwbedrijf, maakte hij de overgang naar de IT wereld en begon te werken als Project Manager by Code d’Or, een web agency. Hij werd gepassioneerd door programmeren, leerde Python en begon eigen websites te bouwen.

Als een heel nieuwsgierig persoon met de overtuiging dat data de waarheid over de wereld aan het licht kan brengen, werd hij meer en meer geïntrigeerd door Data Science. Hij besloot te specialiseren hierin en nam begin 2019 deel aan Data Science Retreat, een intensieve bootcamp van 3 maanden gefocust op Machine Learning in Berlijn. Als portfolio project maakte hij een website (chirps.eu) waar je vogelgeluiden kan uploaden en de soort identificeren via een neuraal netwerk. 

Falk is een enthousiast en open minded persoon die graag nieuwe zaken en nieuwe plekken ontdekt. Hij houdt ervan om te reizen met enkel een rugzak en geen vaste plannen. In zijn vrije tijd speelt hij minivoetbal of gaat boulderen. Ook van koken met ingrediënten van over de hele wereld kan hij erg genieten.

Falk vervoegde element61 in de zomer van 2019.