Dr. Prasad Gurla

Dr. Prasad Gurla - element61
Business Analytics experience
5 jaar
Business Analytics Architect

Prasad heeft een Ph. D. in Metaal Fysica van RWTH, Universiteit van Aachen (2006) en een Executive MBA van de Vlerick Business School (2012). Hij is een expert in C#, webdesign, SQL, SEO en statistiek en is gepassioneerd door BI, data warehousing en recente SAP BI technologieën (HANA).

Prasad heeft 10 jaar ervaring in de staalsector (ArcelorMittal). Hij startte zijn carrière als een onderzoeks-ingenieur waar hij niet alleen meewerkte aan de innovatie van staalproducten maar ook de ontwikkeling van software en webapplicaties onderbouwd door mathematische modellen. Hij leidde ook meerdere projecten in het ontwikkelen van statistische modellen met als doel het verrijken van inzicht in product en procesoptimalisaties.

Na het voltooien van zijn EMBA nam Prasad de verantwoordelijkheid als product development manager voor de ArcelorMittal Business Unit in Saudi-Arabië. Zijn rol was het implementeren van de volledige productcyclussen inclusief het identificeren van bedrijfsnoden, vertalen naar een werkplan, uitvoering, opvolging en lanceren van een product of proces.

Gedreven door een passie voor IT en een carrière-doelstelling om een BI-expert te worden verdiepte Prasad zich in SAP-technologieën zoals BI/BW en HANA. De combinatie van zijn industriële ervaring met zijn IT-expertise plaats hem in de ideale positie naar het begrijpen van bedrijfsnoden, het analyseren van data en het vertalen naar tastbare meerwaarde voor de klant.

Op persoonlijk vlak doet Prasad aan meditatie en houdt hij van fusion cooking.