Diego Mechelynck

Diego Mechelynck - element61
Business Analytics experience
4 jaar
Data Scientist

Diego Mechelynck is in 2015 afgestudeerd als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Genève met een specialisatie in Mathematical Finance.

Hij begon zijn carrière in consulting in financial engineering bij Deloitte waar hij aan projecten in de bank- en verzekeringssector werkte. Daar heeft hij ook Data Science technieken gebruikt om verschillende financiële producten te waarderen.

Na twee jaar had hij het gevoel dat Data Science en BI kon worden toegepast op een bredere set van use cases dan enkel Finance. Daarom werkt hij nu sinds 2018 als Data Science en Data Engineering consultant in verschillende sectoren zoals e-commerce, supply chain, verzekeringen en fast food.

Diego heeft altijd veel aandacht besteed aan het ook in productie brengen van zijn Data Science projecten. Alleen die projecten zullen immers waarde opleveren voor het bedrijf. Daarom richt hij zich nu op bedrijfsbrede dataoplossingen, zoals het bouwen van data lakes en data warehouses. Bovendien is hij een cloud-adept en is hij gecertificeerd in Azure Data Engineering en Spark met Databricks.

Diego vervoegt element61 in 2021.