Arnaud Vandercam

Arnaud  Vandercam - element61
Business Analytics experience
13 jaar
Senior Business Analytics Architect
Arnaud Vandercam is actief in Business Analytics sinds 2008.
 
Arnaud studeerde af in 2007 als Master in Economie en behaalde in 2012 een aanvullende Master in Financial Risk Management.
 
Tussen 2008 en 2019 werkte Arnaud achtereenvolgens voor Bureau Van Dijk, Amadeus Benelux en Terumo EMEA. In die periode bekleedde hij verschillende functies in ondersteuning van Business departementen als Business Data Analyst en Marketing Intelligence Specialist. Hij verwerkte en analyseerde Management Informatie voor Senior management en verbeterde de inzichten in bedrijfsgegevens, klanten, concurrentie en trends in de sector. 
 
Arnaud verwierf al snel uitgebreide kennis van Microsoft Excel, Power Query, Power Pivot, VBA, M, DAX, data-modellering en data-transformatie. Deze expertise in combinatie met zijn passie voor Business Analytics en Data Visualisatie stelde hem in staat om volledig geautomatiseerde rapporten te maken die in de hele EMEA-regio door de verkoop- en marketingteams van Terumo zijn overgenomen. Uiteindelijk werd hij in 2016 gepromoveerd tot Business Intelligence Specialist en was hij betrokken bij de beslissing om Microsoft Power BI bovenop SAP BW uit te rollen, als een self-service BI oplossing bij Terumo.
 
Arnaud heeft uitgebreide kennis en ervaring opgedaan in het maken van geautomatiseerde Power BI-rapportages en/of dashboards en is regelmatig naar verschillende vestigingen gestuurd om zijn kennis met collega's te delen. 
 
Arnaud vervoegde element61 in 2019. Hij verdiepte zijn kennis verder in de volledige Microsoft stack (SSIS, SSAS Tabular, Azure data solutions) en behaalde het certificaat van Azure Data Engineer Associate. Arnaud voegde ook TimeXtender en PowerApps toe aan zijn skillset.
 
De mix van technische Analytics skills met rijke business skills maken Arnaud een ideale consultant voor user requirement analysis zowel voor Business Analytics als voor Data Governance (Data Quality, Master Data, Metadata) - projecten.