Ahmed Draidi

tot
tot nu
mandagen

Senior Manager - IBM Cognos Controller

Ahmed Draïdi is sinds 1997 actief in automatisering van Consolidatie & Financiële Rapportering en Performance Management.

Hij studeerde af als licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, met optie Audit/Chartered Accounting (aan het Cooremans Instituut). Zijn stage en thesis was gewijd aan "moderne consolidatie oplossingen". Hij behaalde ook een Master Degree in Tax (aan het CBC).

Ahmed startte zijn carrière bij AS Belgium, de Belgische dochteronderneming van AS Groupe, indertijd een leider in Corporate Performance Management-software oplossingen. Ahmed zorgde voor de succesvolle implementatie van 11 projecten in het eerste anderhalf jaar. Hij vervoegde vervolgens Concept Agresso voor 3 jaar en werkte er als product manager voor hun consolidatieoplossing. Hij was verantwoordelijk voor een team in 7 landen en met meer dan 250 klanten en was eveneens verantwoordelijk als product manager voor een Vaste Activa oplossing, genaamd "ImmoWin".

In 2002 maakte hij de overstap naar het Frango team in België. Frango was toen een toonaangevende Europese software-leverancier voor consolidatie & management rapportering met een oplossing genaamd Frango Consolidator. Ahmed heeft bijgedragen aan succesvolle Controller-implementaties in BeLux (Millicom, Maxitoys, Traxys, Duferco,...) en Frankrijk (General Electric Bank, Laurent Perrier, Eurofins, Oxford,...). Frango werd in 2005 overgenomen door Cognos en is vandaag beker bekend als IBM Cognos Controller.

IBM Cognos Controller is één van de 2 marktleidende oplossingen voor consolidatie in de Belgische markt. Ahmed is betrokken geweest bij veel van de grootste Controller implementaties in België bij toonaangevende klanten zoals KBC en Umicore. Bij IBM was Ahmed ook betrokken bij de ‘product roadmap’, samen met de IBM R&D teams.

In 2011 werd Ahmed Senior Manager bij KPMG. Hij ontwikkelde verder zijn IBM Cognos Controller vaardigheden, nam deel aan een Oracle HFM implementatie, heeft een team uitgebouwd en was ook betrokken in business development rond Cognos Controller. Hij creëerde ook een methodologie om een automatisch geconsolideerde Cash-flow op te zetten in IBM Cognos Controller.

Ahmed is erkend in de Belgische markt als één van de meest senior experts in IBM Cognos Controller. In 2015 besloot Ahmed element61 te vervoegen om de element61 skillset in IBM Cognos Controller verder uit te bouwen.

In zijn vrije tijd geniet Ahmed van het familieleven en vrienden, en houdt hij van reizen en schaken.