Aditi Kumari

tot
tot nu
mandagen

Senior Analytics Architect

Aditi heeft in 2013 haar Bachelor Mechanical Engineering afgerond aan de SASTRA University, een universiteit in het zuiden van India.

Met haar achtergrond in Informatica en Engineering begon ze in 2013 haar loopbaan bij IBM Kolkata als applicatie-programmeur. Tijdens haar eerste 2,5 jaar had ze verschillende rollen als test engineer, python programmeur en leerde ze de kneepjes van het vak terwijl ze deel uitmaakte van IBM.

In 2016 vervoegde Aditi TCS als Big Data consultant en startte ze bij Proximus.

Haar expertise omvat het stroomlijnen van data-processen bij Big Data (Telco data sets). Terwijl ze ervaring opdeed over hoe de 4 V's van Big Data te beheren, nam ze ook deel aan cloud projecten en werkte ze aan cloud transformatieprojecten van real-time streaming applicaties samen met een team van 12 leden.

In 2021 trad ze in dienst bij Big Industries als consultant en werkte ze voor BNP Paribas als Senior Data Engineer. Haar rol omvatte het opzetten van Streaming pipelines voor het BI-domein. Gedurende haar hele loopbaan verkende Aditi parallel nieuwe tools en technologieën en was haar focus steeds om samen met business managers Analytics oplossingen uit te denken.

Ze heeft gewerkt met verschillende types van Agile project management, waaronder SAFe en Spotify.

Aditi behaalde een hele reeks certificaten waaronder AIX admin, Leading SAFe, Azure Architect associate en het Azure Data Engineer certificaat.

Aditi vervoegde element61 in Januari 2022.